Epl pej od sutra dostupan u Srbiji: Evo koje banke ga omogućavaju i kakva je procedura

Izvor: B92, 30.Jun.2020, 10:10

Epl pej od sutra dostupan u Srbiji: Evo koje banke ga omogućavaju i kakva je procedura

Beograd -- Servis Epl pej će od prvog jula biti dostupan korisnicima nekih banaka u Srbiji.

Ovaj servis omogućava Mastercard Srbija. Kako će izgledati procedura plaćanja?

"Sve što je potrebno u trenutku plaćanja je da korisnici približe svoj Ajfon ili Epl voč POS terminalu kako bi platili beskontaktno. Svako plaćanje Epl pejom je bezbedno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer se za autentifikaciju koristi biometrija što podrazumeva prepoznavanje lica, otiska prsta ili se može ukucati kod za otključavanje telefona. Epl pej je moguće koristiti za plaćanje u prodavnicama, apotekama, taksiju, restoranima, kafeterijama, supermarketima i uopšte na svim prodajnim mestima na kojima je omogućeno beskontaktno plaćanje", piše Mastercard na svom blogu.

Za obavljanje kupovine u okviru aplikacija ili na Safari pretraživaču, korisnici mogu da koristite Epl pej na Ajfonu, Ajpedu ili na Meku, bez potrebe za kreiranjem naloga ili ponovnim unosom podataka o broju računa i mestu dostave.

Kako bi se sve podesilo, potrebno je da otvoriti Volet (Wallet) aplikaciju, izabrati + i pratiti dalje korake za dodavanje Mastercard kreditne ili debitne kartice. Jednom kada korisnik doda svoju karticu na svoj Ajfon, Epl voč, Ajped ili Mek, istog trenutka može da počne da koristi uslugu Epl pej na svom uređaju.

Ova usluga biće dostupna svim klijentima banke koji imaju Ajfon, aktivan račun u banci i jednu od Mastercard platnih kartica, prenosi Startit.

Servis će od sutra biti dostupan klijentima ProCredit banke, a iz Raiffeisen banke saopšteno je da će korišćenje Epl peja korisnicima Visa kartica biti dostupno već danas.

Iz Adiko banke su za B92.net rekli da trenutno ne rade sa Aplpejom.

Kako je B92.net pisao, u maju je najavljen dolazak Epl peja na naše tržište.

Kako je izgledao dolazak Epla u Srbiju, poslušajte u 96. epizodi Tehnopolis podkasta:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.