Apple menja kurs: Novi proizvodi će vas oduvati!

Izvor: Mondo, 03.Mar.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple menja kurs: Novi proizvodi će vas oduvati!

Tim Kuk neobično hrabro najavljuje nove proizvode, koje ćemo upoznati uskoro.

Kad je reč o novim Apple proizvodima kompanija je uvek ćutljiva i tajnovita. Apple ne najavljuje nove modele, ne komentariše glasine niti u bilo kom smislu otkriva bilo šta unapred.

Ovog puta je drugačije i Tim Kuk otkriva neke detalje o novim stvarima, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Apple sprema!

Pročitajte i ovo: Apple - Biće svega!

Apple je 1. marta održao sastanak sa investitorima u centrali tj. kampusu kompanije, na kojem je Tim Kuk rekao da su “nikad više optimistični što se novih proizvoda tiče“. Prema navodima sajta Bloomberg, koje je prenela GSMArena, “Apple je posadio seme i promešao karte za proizvode, koji će nas oboriti s nogu“.

Apple ima spremnu liniju proizvoda, koja je fantastična“, rekao je Tim Kuk investitorima, naglašavajući Apple Watch i AirPods kategorije. Takođe, direktor kompanije je naveo da se planira jeftiniji (od 1.200 dolara) MacBook Air sa retina ekranom. Zanimljivo je i to što je Tim Kuk ovom prilikom pomenuo i to da Apple razvija svoje procesore, koji bi uskoro mogli da se nađu u njegovim proizvodima, umesto konkurentskih.

Ono što je fascinantno je plan Apple-a da udvostruči prihode od servisnog biznisa, pa bi tokom 2020. godine oni mogli da budu preko 50 milijardi dolara. Ipak, Apple je pod pritiskom, kako investitora, tako i javnosti, koji očekuju da vide nešto novo, sveže i drugačije. Do sada se Apple poslednjih godina uglavnom koncentrisao na unapređenje već dobrih uređaja, ali to u poslednja dva tromesečja nije donelo rezultate, kakve su i kompanija i analitičari i investitori očekivali. Najjača karika u lancu zarade, iPhone, zabeležio je pad prodaje za oko 15 odsto u odnosu na novogodišnji kvartal prošle godine.

Prvi veliki događaj, na kojem bismo mogli da vidimo šta je to Apple pripremio za nas je zakazan za 25. mart, a šuška se o novim pratećim proizvodima za telefone, tablete i računare, kao i novom Apple striming servisu, koji će biti konkurencija Netflix-u.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.