Amazon i Apple ne žele da učestvuju u francuskoj inicijativi „Tehnologija za dobrobit“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 01.Dec.2020, 11:34

Amazon i Apple ne žele da učestvuju u francuskoj inicijativi „Tehnologija za dobrobit“

Američki tehnološki divovi, Apple i Amazon, odbili su da učestvuju u francuskoj inicijativi kojom bi se velike tehnološke kompanije obvezale na plaćanje poreza u zemljama u kojima posluju

Francuski predsednik Emmanuel Macron potrošio je tri godine ne bi li pronašao zajednički jezik sa velikim tehnološkim kompanijama koji bi obezbedio da kompanije redovno plaćaju porez u zemljama u kojima posluju, ali i sarađivale s >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << vladama u borbi protiv govora mržnje na internetu, očuvanju privatnosti i ostalim izazovima koji se pojavljuju.

Macronova administracija od kompanija je zatražila da se pridruže novoj inicijativi „Tech for Good Call“ (Tehnologija za dobrobit), koja bi trebala da oblikuje pravila i principe za svet nakon pandemije COVID-19.

Iako je inicijativu potpisalo čak 75 direktora tehnoloških kompanija, među kojima i Google-ov Sundar Pichai, Facebook-ov Mark Zuckerberg i Microsoft-ov Brad Smith. Oni su se svojim potpisom obvezali, između ostalog, da će „pravedno doprinositi porezima u zemljama u kojima posluju„, sprečiti širenje „materijala koji prikazuje seksualno zlostavljanje dece, ekstremistički ili teroristički sadržaj na internetu“ i dati podršku „ekološkoj tranziciji„. Apple i Amazon nisu želeli da im se pridruže.

Francuski zvaničnici napomenuli su kako pregovori s Apple-om još uvek traju, tako da postoji šansa da se ta američka kompanija pridruži inicijativi, dok Amazon jednostavno nije želio da se pridruži.

Iako potpisivanjem nove inicijative kompanije nisu zakonski obavezne da slede dogovorene smernice, Francuzi planiraju te potpise da koriste kako bi velike tehnološke komapnije doveli za sto i podstakli pregovore o globalnom regulisanju njihovog poslovanja.

Izvor: Zimo

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.