Udovičić u Apatinu i Somboru: Uključiti što više dece u sportske aktivnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2021, 20:43

Udovičić u Apatinu i Somboru: Uključiti što više dece u sportske aktivnosti

U prethodnom periodu dupliran je broj dece u sistemu školskog sporta sa 80.000 na preko 170.000 dece u Srbiji, stoga će se ubuduće raditi na tome da se što više dece uključi u sportske aktivnosti, kazao je za RTV Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta prilikom posete Apatinu i Somboru. On je ocenio da će dodatna podrška od 1,2 milijarde dinara za sportke klubove i te kako značaiti za njihov dalji i kvalitetniji rad.

Vlada Srbije izdvojila je dodatnih 1,2 milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinara za sport, a 309 klubova značajno će unaprediti rad, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prilikom obilaska Apatina i Sombora, i dodao da je veoma važno što više dece uključiti u školski sistem sporta.

"Kada pogledate, sa prošlom godinom to je direktna pomoć od 2,3 milijarde dinara,a sa tih 20 miliona evra smo odlučili da vrlo značajno unapredimo naš sport. Cilj nam je da do kraja ove godine jedna četvrtina svih fiskulturnih sala širom Srbije dobije novu opremu i nove rekvizite. Moram da pohvalim rad čelnika RK Apatin sa kojim sam danas razgovarao, a koji su iz sportskog motiva za samo godinu dana obnovili istorijat ovog kluba. Sombor može da bude primer drugim opštinama i gradovima kako sa dobrom voljom i jasnom vizijom može da se uradi mnogo, a meni je za svaku pohvalu štosmo ovde u „FK Radnički“, koji za svu decu omogućava da se deca besplatno bave sportom i to bez članarine“, kazao je Udovičić.

Ulaganje u sportsku infrastrukturu moguća je uz zajednički rad lokalnih samouprava, resornog pokrajinskog sekretarijata i ministartva, ocenjeno je prilikom obilaska Tehničke škole sa domom učenika u Apatinu, OŠ „Nikola Vukićević“ i FK „Radnički 1912“ u Somboru.

"Ono što bih naglasio je da u FK „Radnički 1912“ preko 300 naših mališana besplatno trenirra i imaju sve uslove koje nemaju ni neki prvoligaški klubovi, ulažemo i ulagaćemo i dalje u unapređenje sporta na teritoriji našeg grada“, rekao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

"Opština Apatin ima aktivan sportski savez sa preko 30 klubova,koji su aktivni i pokušavamo da im pomognemo, a naš prioritet je da nastavimo dalja ulaganja. Dodeljujemo i stipendije, a stipendiramo i 150 studenata iz naše opštine“, napomenula je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

"Mi smo u toku ove godine kroz naš konkurs opredelili 1,5 miliona dinara za jedan teren u Bloku 112 u Apatinu, a reč je o basket terenu i u narednom periodu očekujemo mnogo veća ulaganja u školski sport“, kazao je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Grad Sombor za omladinu i sport iz budžeta izdvaja oko 5,5 odsto, dok su sportski klubovi u opštini Apatin ove godine dobili 10 miliona dinara, a naredne je planirano 16 miliona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.