Somborci i Apatinci redovno pomažu socijalno ugrožene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somborci i Apatinci redovno pomažu socijalno ugrožene

Godišnje Crveni Krst u Somboru i Apatinu prikupi skoro 10 tona garderobe za najugroženije građane. Apeluju da garderoba bude čista i za upotrebu, jer se uvek jedan deo ne može iskoristiti. Ističu da sugrađani odeću i obuću donose svakodnevno, što je pohvalno, jer imaju svest o tome koliko njihova humanost pomaže svima onima kojima je to potrebno.

Odeća, obuća, dečije igračke ili hrana samo su deo aktivnosti građana, koji ističu da treba biti human i uvek donirati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neophodne količine garderobe ili hrane naročito u hladnijim danima onima kojima je takva pomoć najpotrebnija.

Građani godišnje doniraju oko šest toga odeće, navode u Crvenom krstu Sombor i dodaju da brojnim drugim akcijama pomažu socijalno ugroženim građanima.

"Imali smo jednu lepu akciju sa predškolskom ustanovom "Vera Gucunja" , gde su deca iz ustanove učestvovala u nekim aktivnostima Crvenog krsta i učila o humanosti. Oni su donirali svoju garderobu drugovima kojima je ona neophodna. Tokom godine podelimo 3.300 paketa najugroženijim licima u seoskim sredinama u šest tranši", kaže Biljana Klipa, sekretar Crvenog krsta u Somboru.

U somborskom Crvenom krstu ističu da imaju oko 300 korisnika narodne kuhinje, dok apatinski Crveni krst za socijalno najugroženije nema ovakvu uslugu. Godišnje u Apatinu prikupe oko četiri tone odeće i obuće, a redovno pomažu u prikupljanju sredstava za obolele građane.

"Shodno mogućnostima naše organizacije, a uz veliku pomoć građana opštine Apatin, Crveni krst u Apatinu pomaže socijalno ugroženim porodicama kroz podelu paketa hrane i higijene sa ciljem poboljšanja njihovih uslova života. Od početka godine prikupljeno je i podeljeno preko tri tone paketa hrane i higijene", objašnjava Tijana Tomašević, sekretar crvenog krsta Apatin.

I pored brojnih aktivnosti humanitarnih institucija i organizacija, Vaša pomoć je najvažnija.

Zato, budite humani na različite načine, vaše malo nekom znači mnogo, a ne košta ništa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.