Šćekićeva slikarska Harmonija pokreta i boja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2021, 18:31

Šćekićeva slikarska Harmonija pokreta i boja

Na kolektivnoj izložbi slika, koju je organizovao apatinski arhitekta i slikar Nebojša Šćekić predstavljeno je publici petnaest radova urađenih tehnikom ulje na platnu. Radovi su nastali tokom kreativnih radionica slikanja u ateljeu Šćekić, a koju je inicijator radionice nazvao "Harmonija pokreta i boja".

"Želeo sam da damama iz grupe "Hata joga" iz Apatina pokažem lepotu slikarstva i koliko se ljubavi i kreativnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << može preneti na platno. Ove radionice su namenjene edukaciji i promociji umetnosti u Apatinu, a kao što su svi prisutni mogli da vide je činjenica da su učesnice, ove mlade dame zaista dale sve od sebe da radovi budu kvalitetni, a neke od njih su otkrile i nove talente", rekao je Nebojša Šćekić, slikar.

Izložbu, koja je bila izuzetno posećena, otvorio je Nino Kusturica, akademski slikar.

"Radovi ulja na platnu koje vidimo su vrlo različitih motiva, a ova izložba pokazuje da se u umetnosti otvaranju uvek nove dimenzije, a što je takođe važno, ovo je i promocija lične kreativnosti i stvaralaštva".

"Meni je pripala čast da se obratim u ime svih nas devet, koje smo učestvovale u slikarskoj radionici i kažem da smo ponosni što su naši radovi prikazani na ovakav jedinstven način. Radionica je bila prilika da slikanjem, uz mentorstvo Nebojše Šćekića probudimo svest o potencijalima svakog od nas. Trudile smo se da maksimalno iskoristimo platno i boje koje je sa nama nesebično podelio naš uvaženi domaćin", poručila je Sanja Šijan, učesnica radionice i direktorica OŠ Žarko Zrenjanin u Apatinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.