Radovi na rekonstrukciji državnog puta Apatin – Sombor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2022, 10:07

Radovi na rekonstrukciji državnog puta Apatin – Sombor

Deonica državnog puta Apatin – Sombor zatvorena je za saobraćaj od mosta koji vodi preko kanala DTD do ulaska u Apatin zbog radova na rekonstrukciji ovog putnog pravca, saopštili su nadležni iz preduzeća "Vojput",a za vreme izvođenja radova koristiće se alternativni putni pravac preko sela Prigrevica. Izvođač radova je saopštio da će i pored radova biti obezbeđen prolaz vozilima Hitne medicinske pomoći i korisnicima parcela koje su pored puta. Na području grada Sombora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << takođe su u toku radovi na rekonstrukciji više putnih pravaca, a sve radove finansira država.

Deonica puta Apatin - Sombor dobila je završni sloj asfalta do mosta DTD, a u toku je nastavak radova od mosta do ulaska u Apatin. Da bi se posao što kvalitetnije i brže završio, ova deonica puta će, po rešenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture biti zatvorena do 20. avgusta.

Dubravka Korać, predsednica opštine Apatin kaže: "Rekonstrukcija puta izvodi se na 5.200 metara i od velikog je značaja za sve građane opštine Apatin, a i zbog toga što je to glavna veza sa Somborom koji je nama ovde regionalni centar. Takođe, ubrzavamo put i ljudima koji rade između ova dva grada ili su u tranzitu. Opština Apatin nije finansijski učestvovala u ovom projektu, finasirala ga je država, a izvođač je "Vojput" Subotica. Vrednost ukupna radova je 190 miliona dinara i finasira ih naša država".

Na teritoriji grada Sombora u toku je više rekonstrukcija državnih puteva, pa tako i onog od Bezdana prema Kolutu, a predviđeno je da kompletna deonica od Bezdana do Bačkog Brega bude rekonstruisana.

Marija Delić, predsednica Saveta MZ Kolut ističe: "Nama mnogo znači da se to uradi onako kako treba i da se taj put završi. Ovo je važna trasa prema granici, od značaja je za selo, ali i za ulaganje i buduće investicije, pa i seoski turizam, jer smo na tromeđi Srbije, Hrvatske i Mađarske".

Kada budu završeni radovi na najfrekfrentnijim putevima na području grada Sombora i opštine Apatin to će u značajnoj meri olakšati funkcionisanje putničkog i teretnog saobraćaja.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.