Radionice za promociju nauke u Apatinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2018, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionice za promociju nauke u Apatinu

Centar za promociju nauke, kao državna institucija nadležna za promociju i popularizaciju nauke, prvi put je u Tehničkoj školi sa domom učenika u Apatinu organizovao radionicu, u koju su bli uključeni nastavnici svih škola apatinske opštine sa ciljem da se upoznaju sa primenama dobre prakse i inovativnostima u promociji nauke.

Savremeni pedagoški koncepti i tendencije u prirodnim naukama, te kako ih na što bolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << način primeniti u podizanju kvaliteta nastavnog procesa bila je tema diskusije prve radionice u Tehničkoj školi sa domom učenika u Apatinu, koju je organizovao Centar za promociju nauke Srbije.

"Pojedinačno i individualno nastavnici iz Srbije rade fantastično, ali naša uloga je da istaknemo najbolje primere dobre prakse i da budemo podrška i uputimo ih kako da sporvedu te primere dobre prakse", kazao je Dobrivoje Erić, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju u Centru za promociju nauke.

"Učestvovala sam u više njihovih projekata, a i danas sam deo tima, koji je predstavio primere dobre prakse kakve smo mi ostvarili. U Centru se rade mnogi projekti, a u mnogima je uspešno učestvovala i naša škola, gde su uspešno bili angažovani i profesori i učenici", saopštila je Natalija Budimski, Scientix ambasador i prof. matematike u Srednjoj školi sa domom učenika "Petro Kuzmjak" Ruski Krstur.

Cilj besplatne radionice je da se inspirišu nastavnici i profesori da se uključe u projekte od kojih se pojedini odnose na evropsku mrežu nastavnika prirodnih nauka i besplatne kurseve na različitim jezicima, uključujući i srpski i madjarski.

"Ovo je tek samo početak, ostaje nam ova školska godina da se pripremimo za narednu. Želja nam je da organizuemo i budemo deo mreže gradova koja organizuje "Noć istraživača" i verujem da ćemo u tome uspeti", izjavio je Ivica Jurišin, Tehnička škola sa domom učenika Apatin.

Centar za promociju nauke je do sada održao oko 40 radionica širom zemlje, a bila je zapažena i prezentacija mogućnosti za saradnju i projektno finansiranje škola kroz različite evropske fondove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.