Pristan u Apatinu biće obnovljen do kraja godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2019, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pristan u Apatinu biće obnovljen do kraja godine

Pristan u Apatinu biće obnovljen do kraja godine. Biće uloženo 42,5 miliona dinara, a sredstva su obebedili ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i opština Apatin.

Ova slika pristana u Apatinu koji se srušio pod teretom leda na Dunavu u januarau 2017. godine za nekoliko dana biće drugačija, jer će početi radovi na obnovi.

Izvođač radova je odabran, obezbeđena su i sredstva, tako da će radnici i mašine MIP Gradinga iz Obrenovca koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odabran kao najpovoljniji ponuđač za nekoliko dana biti na apatinskom pristanu. Čeka se još izbor nadzornog organa.

“Jednostavno nam je stalo da imamo dobar nadzor koji će dati jednu sigurnost specifičnom objektu na vodi, kakav je pristan. Mislim da ćemo već sutra imati odgovor ko će biti nadzor i da možemo onoga ko je dobio na tenderu uvesti u posao. Dobar je projekat koji je pregledan. I sa tim projektom smo i konkurisali u Ministrastvo trgovine. U kratkom roku su prepoznali su problem i dobili smo 25 miliona dinara. Projekat je vrednosti oko 42,5 miliona, bez PDV-a, tako da smo morali obezbediti preostali deo iz opštinskog budžeta”, kaže Milan Škrbić predsednik opštine Apatin

Pristan u Apatinu biće završen do kraja godine.

“Sigurno da će mnogo značiti za razvoj anutičkog turizma, ne samo Apatina, već cele regije, jer sada do Novog Sada turistički kruzeri koji prolaze Srbijom jednostavno nemaju prilike da stanu do Novog Sada koji je sadaprva stanica. Mi se zato nadamo da ćemo se ponovo upisati kako na mape turističkih kruzera tako i manjih brodova koji saobraćaju Dunavom”, kaže Ljiljana Krec, direktorica Marine Apatin.

Novi pristan biće na istom mestu gde je bio i nekadašnji pristan, ali će njegove tehmičke karatkteristke biti drugačije, što znači da će biti otporniji na velike promene vodostaja Dunava, ali otporan na pojavu velike količine leda na Dunavu.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.