Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozno trovanje životinja u apatinskom zoo-vrtu

APATIN - Nepunih mesec dana nakon što je na kavezu za ukrastne ptice u zoo-vrtu apatinskog Doma za stare i penzionere pronađen otrov za pacove, štićenici te ustanove u sredu uveče pronašli su uginulu paunicu. Desetak dana ranije uginuo je i muflon, piše „Građanski list".

„Paunica je trebalo upravo da se razleže na jajima, ali je trovač preduhitrio novo rađanje pauna. Ona čak i nije naša, već smo je dobili na izvesno vreme radi parenja, pošto imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pauna. Sumnjamo, i to osnovano, da je i ona žrtva trovanja. Naime, vrećica s otrovom za pacove bačena je na kavez i pocepala se na žice. Otrov je očišćen, ali nije isključeno da je neko zrno ostalo. Ne isključujemo ni mogućnost da je paunici, preko ograde, ubačena zatrovana trava", iznosi svoje sumnje Dragan Majstorović, direktor apatinskog Doma za stare. On dodaje da je bilo pretnji nekih komšija kojima smetaju životinje u blizini kuća, ali da nikog ne može optužiti za tako nešto.

Majstorović kaže da se za desetak godina, koliko postoji zoo-vrt, nikada nije dogodilo nijedno sumnjivo uginuće, da bi sada za kratko vreme posle muflona uginula i paunica.

Nakon pokušaja prvog trovanja ukrasnih ptica i uginuća muflona Majstorović je zatražio policijsku pomoć. Da li se i koliko uspešno obavila istraga u Domu za stare nemaju povratnu informaciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otrovana i ženka pauna

Izvor: Blic, 30.Maj.2008, 12:37

APATIN - Nepun mesec pošto je pronađen otrov za pacove bačen na kavez ukrasnih ptica u mini zoo-vrtu apatinskog Doma za stare i penzionere, u sredu uveče štićenici su pronašli uginulu paunicu. Paunica je upravo trebalo da se ugnezdi, ali je trovač preduhitrio novo rađanje pauna. Pre toga uginuo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.