Mažoretkinje iz Bele Crkve perjanice Srbije na EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mažoretkinje iz Bele Crkve perjanice Srbije na EP

Državno prvenstvo mažoretkinja Srbije održano je u Apatinu, a Srbiju će predstavljati mažoretkinje iz Bele Crkve u kategoriji formacije. 

Na ovom takmičenju nastupale su takmičarke iz Soko Banje, Bele Crkve, Apatina i Sonte. Kako je već decenijama popularan u svetu, mažoret postaje sve atraktivniji i u našoj zemlji. Apatinske mažoretkinje takođe će se takmičiti u Francuskoj sa kadetima, sonćanske sa kadetima i juniorkama, kao i mažoretkinje iz Sokobanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj Srbiju će predstavljati u najvažnijoj kategoriji formacija mažoretkinje iz Bele Crkve.

"Trenirale smo baš intenzivno ponekad i dva puta dnevno po dva sata, tako da sada gledamo da se to isplati, a posle kreću letnje pripreme", rekla je Zorana Radišić iz Mažoret kluba Bela Crkva.

"Imali smo smenu generacije, ali došle smo ipak na državno zajedno sa kadetima. Treme je bilo, ali pregurale smo", izjavila je Jovana Blanuša, mažoretkinja iz Bele Crkve.

Prvi put u našoj zemlji organizovano je takmičenje za mažoretkinje koje prvi put izlaze pred sudije.

"Ono što smo do sada napravili to je po prvi put u Srbiji, prvi korak kao takmičenje za devojčice početnice, koje po prvi put izlaze pred sudije. Bilo je prezabavno, jer je to bez stresa takmičenje i svi su dobili svoje medalje", rekao je Alen Ščuric, glavni sekretar mažoret asocijacije iz Evropske unije.

"Sada smo već nastupali i osvojili smo bronzu i nije tako strašno kao što se čini", smatra Mija Brkljač, mažoretkinja iz Apatina.

"Konkurencija je jaka, tremu mao imam, jer je ipak ovo državno prvenstvo", dodala je Tara Rađenović, Mažoret klub Apatin.

Apatin je bio drugi put domaćin državnog prvenstva mažoretkinja na kojem se takmičilo se preko 150 učesnica.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.