MANIFESTACIJA KOJA BOJI ULICE APATINA: Ako ste ljubitelj lepog cveća, ovo je pravo mesto za vas (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2020, 09:47

MANIFESTACIJA KOJA BOJI ULICE APATINA: Ako ste ljubitelj lepog cveća, ovo je pravo mesto za vas (VIDEO)

Festival cveća u Apatinu ima tradiciju dugu godinama, a na samom festivalu ne uživaju samo posetioci, uživa i čitav grad svom svojom dušom

Apatin se danas prepoznaje kao pravi raj za turiste. Ono čime se ova opština može pohvaliti jeste izuzetno povoljan geografski položaj, pozicioniranost neposredno uz levu obalu velike reke Dunav tzv. "plava evropska magistrala", predstavlja dodatni potencijal opštine.

Pored ove prirodne, zapadne granice, opština >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Apatin se na severu i severoistoku graniči sa teritorijom opštine Sombor, a na jugu i jugoistoku sa opštinom Odžaci.

Opština Apatin smeštena je u severozapadnom delu bačkih ravnica i predstavlja jedan od najlepših gradova Vojvodine.

Poslednjih nekoliko godina opština Apatin sve je poželjnija destinacija na turističkoj mapi Vojvodine i Srbije uopšte. Dugo unazad govori se o turističkim potencijalima ove opštine, što je zapravo ono što izdvaja opštinu od ostalih i zbog čega je privlačna turistima.

Turistički potencijali koji izdvajaju opštinu Apatin su bazirani na tri najbitnije stvari, a to su reka Dunav sa priobaljem, termomineralni izvori i multikulturalnost.

Ipak, ono po čemu svi poznaju Apatin jesu njegove mnogobrojne manifestacije poput Deer and Beer festivala, Sajma cveća, Cvetne pijace, Uskršnjeg bazara, Susreta Old tajmera, Fijakerijada. Opština Apatin unapredila je i obeležavanje starih manifestacija poput dočeka Pravoslavne nove godine, obeležavanje Badnjeg dana, Bogojavljanje, Ličku olimpijadu i neizostavne Apatinske ribarske večeri.

Opština Apatin može da se pohvali i jednom veoma posebnom manifestacijom, a to je Festival cveća. Naime, opština Apatin već dugi niz godina organizuje Festival cveća u čemu građani iz čitave Srbije, a i šire uživaju i pokazalo se da se rado odazivaju ovoj manifestaciji.

Na apatinskoj glavnoj ulici u ponudi bude raznovrsno saksijsko i baštensko bilje, kao i prateća oprema za bašte i terase, a organizatori najavljuju da će učestvovati izlagači iz Srbije i okolnih zemalja. Svoje proizvode Apatincima nude i članovi udruženja starih zanata i proizvođači rukotvorina.

Festival cveća u Apatinu ima tradiciju dugu godinama, na samom festivalu ne uživaju samo posetioci, uživa i čitav grad svom svojom dušom, šareni se, obasjan sunčevim zracima, dobrom energijom, bojama kao i srećom i osmesima svih građana ove opštine, a i šire.

Tradicija je da izložba bude dva dana u mesecu maju, izlaže se značajan broj raznih vrsta balkonskog cveća, mediteranskog cveća, začinskog bilja i četinara. Ambijent festivala upotpunjuju i brojni zabavni sadržaji u izvedbi kulturno-umetničkih društava, a tu je i celodnevna muzička podloga.

Program biva upotpunjen adekvatnom muzikom ali i nastupima lokalnih kulturno-umetničkih društava i mažoretkinja, dok se mesta nađe i za neke gurmanske poslastice, iz tradicionalne vojvođanske kuhinje.

Manifestacija se održava u ulici Srpskih vladara, a pored mogućnosti kupovine različitog bilja i cveća, imaćete priliku da se raspitate i za savete dugogodišnjih stručnjaka iz ove oblasti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.