Dvadeset pet godina Dunavskog polumaratona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 08:50

Dvadeset pet godina Dunavskog polumaratona

Na današnji dan, pre 25 godina, u okviru 32. apatinskih ribarskih večeri održan je prvi apatinski Dunavski polumaraton.

“Pre 25 godina, odnosno 7. jula 1995. godine u 18.00 časova startovala je prva trka na 21,1 kilometara u kojoj je nastupilo 66 takmičara i takmičarki iz Srbije, Hrvatske, Mađarske. Tada je u muškoj konkurenciji slavio legenda srpske atletike Goran Raičević, koji je tragično preminuo tokom rata 1999. godine,a iza njega Željko Tomanović iz Užica i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vujadin Alempić iz Vrbasa. Kod devojaka je slavila Suzana Ćirić višestruka šampionka Srbije i učesnica najvećih atletskih manifestacija, drugo mesto osvojila je tada 16-godišnja Mariana Lukić, dok je treće mesto osvojila Jela Predojev iz Sente", seća se Apatinac Goran Čegar, inicijator i idejni tvorac manifestacije.

Organizacija “Dunavskog polumaratona” bila je prethodnica formiranju prvog atletskog kluba u Apatinu 2001. godine, koji sledeće godine proslavlja jubilej 20 godina postojanja.

Goran Čegar kaže:  "Ponosan sam na tradiciju i trajanje događaja koji je i pored mnogo prepreka i izazova, opstao sve ove godine zahvaljujući pozitivnoj energiji i odnosu koji smo stvorili sa našim sportskim prijateljima, partnerima, predstavnicima medija i trkačima koji su sa nama i uz nas sve ove godine. Od svoje 18 godine sam uz trku i mislim da sam jedan od najmlađih organizatora u regionu, što mi daje dodatni motiv. Naša trka postala je prepoznatljiva u trkačkom svetu i na taj način u najboljem svetlu prezentovana je Opština Apatin, Banja Junaković i svi resursi koje Apatin poseduje. Drago mi je da je rezultat organizacije trke formiranje Atletskog kluba Apatin koji sledeće godine proslavlja 20 godina postojanja. Idemo dalje nadamo se bolji i pozitivniji”.

Ove godine jubilarno izdanje 25. apatinskog Dunavskog polumaratona planirano je za subotu 17.oktobra 2020. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na današnji dan pre 25 godina, održan je prvi Apatinski Dunavski polumaraton

Izvor: 025info.rs, 07.Jul.2020

Na današnji dan u okviru 32. Apatinskih ribarskih večeri pre 25 godina započeta je priča o Apatinskom Dunavskom polumaraton koja živi i danas. Pre 25 godina, u petak, 7. jula 1995. godine, u 18 časova startovala je trka na 21,1 kilometar u kojoj je nastupilo 66 takmičara iz Srbije, Hrvatske,...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.