Izvor: Blic, 23.Maj.2016, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Odbornik DS iz Apatina zbog glasanja za SNS će biti isključen iz stranke

Demokratska stranka (DS) saopštila je da će iz stranke biti isključen odbornik u lokalnom parlamentu u Apatinu Bruno Urbanovski, koji je prethodno danas glasao za kandidata SNS za predsednika opšine i time omogućio naprenjacima da dođe na vlast u toj opštini.

"SNS, koja je već u toj opštini kidnapovala, zastrašivala i ucenjivala odbornike, ne sme imati nikakvu podršku nikoga iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << DS i ničiji lični interes neće biti ispred interesa građana Srbije", navela je DS u saopštenju.

Pročitajte još:

Demokrate su navele da je Predsedništvo stranke odlučilo da sa Srpskom radikalnom strankom i SNS neće ulaziti u koalicije ni na jednom nivou i da neće sa njima sarađivati, "niti im omogućavati da dobiju priliku da i dalju upropaštavaju živote građana Srbije".

Za predsednika Opštine Apatin je izabran kandidat SNS Radivoj Sekulić, uz podršku Urbanovskog, inače odbornika DS.

Konstitutivna sednica je prošla burno, odbornici do tada vladajuće Socijalističke partije Srbije napustili su skupštinsku salu, a Urbanovski, inače nosilac liste DS na poslednjim izborima, podržao je apatinske naprednjake i obezbedio im većinu za formiranje vlasti u toj opštini.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DS: Isključenje odbornika iz Apatina zbog glasa za SNS

Izvor: B92, 23.Maj.2016

Beograd -- DS je saopštila da će iz stranke biti isključen odbornik u parlamentu Apatina Bruno Urbanovski, koji je glasao za kandidata SNS za predsednika opšine...On je time omogućio naprenjacima da dođe na vlast u toj opštini..."SNS, koja je već u toj opštini kidnapovala, zastrašivala i ucenjivala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.