Biootpad je energija za budućnost, skladište uskoro u Prigrevici!

Izvor: 025info.rs, 05.Avg.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biootpad je energija za budućnost, skladište uskoro u Prigrevici!

Opština Apatin i Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine potpisali su Sporazum o saradnji, kojim će se u našoj opštini izgraditi javno skladište za proizvodnju energije od biootpada i peleta.

AP Vojvodina planira da izgradi pet javnih skladišta ove vrste na terotoriji cele pokrajine, od kojih će prvo biti u apatinskoj opštini, tačnije u Prigrevici. Svojim kapacitetom od oko 100.000 tona peleta, ovo skladište bi pokrilo ceo Zapadnobački region, >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << a skladištenje poljoprivrednih ostataka biće besplatno.

Opština Apatin će obezbediti zemljište i neophodnu infrastrukturu. Projekat je vredan 2,5 miliona evra, a planom je predviđeno da se nakon izgradnje skladišta za biootpad krene u proizvodnju alternativne energije od biootpada, odnosno izgradnje pogona za proizvodnju peleta.

Nakon završetka ovog projekta, posao će u ovom pogonu dobiti oko 50 ljudi iz Prigrevice.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Nastavak na 025info.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.