Izvor: Radio 021, 14.Dec.2018, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apatin: Budžet za poljoprivredu povećan sa dva na osam miliona dinara

Opštinsko veće Apatina usvojilo je Predlog budžeta za 2019. kojim se predviđa povećanje agrarnog budžeta sa manje od dva miliona dinara na osam miliona dinara.

Kao najznačajnija podrška ratarima predviđeno je uvođenje podsticaja za nabavku repromaterijala malim poljoprivrednim gazdinstvima i program sufinansiranja kupovine nove mehanizacije, navodi se u saopštenju Opštine Apatin.

Planirano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je i osnivanje opštinske Kancelarije za poljoprivredu, kroz koju bi se podrška paorima sprovodila organizovano i kontinuirano.

"Budžet je usmeren u dva pravca: poboljšanje kvaliteta života građana kroz unapređenje javnih usluga i ulaganje u strateške oblasti, kao što je zapošljavanje, razvoj malih i srednjih preduzeća, turizam i naravno poljoprivreda", izjavila je zamenica predsednika opštine Dubravka Korać.

Opština je predvidela i povećanje studentskih stipendija sa trenutnih sedam na devet hiljada dinara, revitalizaciju zdravstva kroz renoviranje, nabavku opreme i unapređenje rada Doma zdravlja, kao i brojne infrastrukturne projekte.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.