Izrael: Vakcina za korona virus testiraće se za nekoliko nedelja (VIDEO)

Izvor: Beta, 11.Mar.2020, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael: Vakcina za korona virus testiraće se za nekoliko nedelja (VIDEO)

Antivirusna vakcina na kojoj se u Izraelu radi već četiri godine, a mogla  bi se prilagoditi za novi koronavirus, mogla bi biti testirana za "nekoliko nedelja".Ali, čak ako to i bude uspešno, neće biti dostupna mesecima jer predstoji formalni proces provere i njenog odobravanja, piše danas list "Tajms of Izrael".Član izraelskog tima koji razvija tu vakcinu, Han Kac je rekao da bi oni koji bi uzeli tu novu oralnu vakcinu - i odrasli, i deca, mogli imati bolest COVID-19 samo kao "vrlo blagu prehladu", a mnogi ne bi imali čak ni to.Institut za istraživanje "Migal Galileja" koji finansira država, već četiri godine radi na vakcini za razne viruse, a sada se rad usredsredio na koronavirus.Zvaničnik Ministarstva nauke za medjunarodne odnose, Ašer Šalmon upozorio je da ne bi trebalo gajiti lažne nade očekujući nagoveštenu vakcinu na kojoj se još radi.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Izrael: Vakcina za korona virus testiraće se za nekoliko nedelja

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2020

Antivirusna vakcina na kojoj se u Izraelu radi već četiri godine, a mogla bi se prilagoditi za novi koronavirus, mogla bi biti testirana za "nekoliko nedelja"...Ali, čak ako to i bude uspešno, neće biti dostupna mesecima jer predstoji formalni proces provere i njenog odobravanja, piše danas list...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.