Izvor: RTS, 26.Jan.2021, 22:24

Zapadni Balkan jedan od šest Bajdenovih prioriteta

Među spoljnopolitičkim prioritetima nove američke administracije je i Zapadni Balkan, rečeno je u telefonskom razgovoru predsednika SAD Džozefa Bajdena i nemačke kancelarke Angele Merkel.
Kako se navodi u saopštenju Bele kuće, dvoje državnika je istaklo prioritetne teme, među kojima su Avganistan, Kina, Iran, Rusija i Ukrajina, kao i Zapadni Balkan, na kojem je aktuelno pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rešavanja odnosa i postizanje sporazuma Beograda i Prištine.

"Predsednik Džozef Bajden razgovarao je s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, prenevši joj svoju želju da prodube odnose dve zemlje. On je izrazio nameru da revitalizuje transatlantsko savezništvo, uključujući NATO i Evropsku uniju, kao kamen temeljac kolektivne sigurnosti, i zajedničke demokratske vrednosti", piše u saopštenju Bele kuće.
Oni su se takođe saglasili o značaju globalne saradnje, uključujući i obnovljenu američku posvećenost multilateralnim organizacijama, borbi protiv klimatskih promena, borbi protiv kovida-19 i unapređenju zdravstvene zaštite, kao i o postizanju održivog globalnog ekonomskog oporavka, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MERKELOVA I BAJDEN OBAVILI DETALJAN RAZGOVOR: Na "tapetu" bio i Zapadni Balkan

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021

Dvoje državnika istaklo prioritetne teme, među kojima su Avganistan, Kina, Iran, Rusija i Ukrajina, kao i Zapadni Balkan..Među spoljnopolitičkim prioritetima nove američke administracije je i Zapadni Balkan, rečeno je u telefonskom razgovoru predsednika SAD Džozefa Bajdena i nemačke kancelarke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.