Vučić ima razlog za osmeh posle posete Merkelove: Nemačka kancelarka potrvrdila ko je lider u regionu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2021, 09:59

Vučić ima razlog za osmeh posle posete Merkelove: Nemačka kancelarka potrvrdila ko je lider u regionu

Merkelova u predsedniku Srbije vidi "političara kojem veruje i u čiju reč i politiku može da se pouzda"

Nemačka kancelarka Angela Merkel nedvosmisleno je potvrdila da predsednika Srbije Aleksandra Vučića smatra neprikosnovenim liderom čitavog regiona, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u autorskom tekstu za "Novosti".

Merkelova je nedavno bila u dvodnevnoj poseti Beogradu pred kraj svoje šesnaestogodišnje vladavine, a Vesić ukazuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je samim tim što je odabrala Srbiju za oproštajnu posetu sa Zapadnim Balkanom, pokazala je da je naša zemlja ključni partner Nemačke u regionu.

- Za uspostavljanje izuzetnih političkih i ekonomskih odnosa između Beograda i Berlina, čiji je razvoj podsticala i sama Merkelova, bio je neophodan političar kalibra Vučića koji je umeo da zadobije njeno poverenje - smatra Vesić.

Navodi da , a ta njena ocena je, kaže, utoliko važnija, jer je istakla da je prioritet Nemačke da Zapadni Balkan postane deo EU.

Nemačka i Srbija imaju različite poglede o Kosovu, a Vesić ističe da Merkelova nije insistirala na tom stavu niti bilo kakvom rešenju koje bi, dodaje, ponizilo Srbiju.

Kaže i da je stav Merkelove da treba dati prednost ekonomiji pre kompromisa u vezi sa KiM "trijumf Vučićeve politike koji se za takav put godinama zalaže u međunarodnoj zajednici".

- To što je ona rekla u Beogradu, a što danas možemo da čujemo u Parizu i Vašingtonu, pre 10 godina bilo je nezamislivo u međunarodnoj zajednici. Zato Vučić ima razloga za osmeh jer je uspeo da za Srbiju obezbedi nezamislivo - kaže Vesić.

Dodaje i da su poverenje i poštovanje dve ključne reči koje definišu buduće odnose Srbije i Nemačke, tim pre kada ih, naglašava, istakne Merkelova.

- Sreća je za Srbiju da je vodi Vučić, čovek i političar sa istim principima i sistemom vrednosti - zaključio je Vesić.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"POSETA MERKELOVE JE VAŽNA ZA NAS" Vučić se osvrnuo na posetu nemačke kancelarke Srbiji, imao je šta da kaže

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2021

Predsednik Srbije se nalazi u zvaničnoj poseti Turskoj..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Srbija na dobrom putu, napreduje, dobro radi i ima rezultate i ne mora da se osvrće na bilo koga drugog, a oni koji nemaju rezultate napadaju druge...Vučić je, upitan za brojne napade...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.