Vestervele drugačije od Merkelove o podršci Sarkoziju

Izvor: Politika, 05.Mar.2012, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestervele drugačije od Merkelove o podršci Sarkoziju

BERLIN – Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele, sudeći prema medijskim saznanjima, ima, izgleda, drugačije mišljenje od kancelara Angele Merkel, koja se u francuskoj izbornoj kampanji stavila na stranu predsednika Nikole Sarkozija i, zajedno sa šefovima vlada Italije, Španije i Velike Britanije se dogovorila da u vreme kampanje ne primaju protivkandidata Fransou Holandea.

To je, kako prenosi štampa, izazvalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u vladi u Berlinu nesporazume i u krugovima oko Vestervela zabrinutost da bi utisak bojkota socijalističkog predsedničkog kandidata mogao da naruši nemačko-francuske odnose, saznaje dnevnik ''Velt''.

U tim krugovima se kaže da se, do duše, ne deli mnogo toga od pozicija Holandea, ali da mora biti jasno da Nemačka sa svakim izabranim predsednikom mora imati dobru saradnju. ''Savezna vlada, u svakom slučaju, nije deo francuske izborne kampanje'', rekao je Vestervele, prenose mediji.   

Tanjug

objavljeno: 05.03.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.