Rusko-nemačka spoljnotrgovinska komora pozivaju dve zemlje da odustanu od uzajamnih sankcija

Izvor: Vostok.rs, 17.Avg.2018, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusko-nemačka spoljnotrgovinska komora pozivaju dve zemlje da odustanu od uzajamnih sankcija

Uoči sastanka nemačke kancelarke Angele Merkel i ruskog predsednika Vladimira Putina u Berlinu, predstavnici nemačkog biznisa pozivaju dve zemlje da odustanu od uzajamnih sankcija, saopštila je Rusko-nemačka spoljnotrgovinska komora u Moskvi.

Sastanak Putina i Merkelove biće održan u Berlinu u subotu. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov saopštio je ranije da će lideri usaglasiti stavove u vezi s Ukrajinom i Sirijom i da će razgovarati o ekonomskom pritisku SAD.

„Uoči sastanka, Komora je pozvala da se pređe na proces izlaska iz režima sankcija. To je stav 94 odsto ispitanika u anketi sprovedenoj među 800 firmi-članica Komore. Trideset sedam odsto njih zalaže se za hitno odlaganje zapadnih sankcija, 57 odsto za postepeno“, navedeno je u saopštenju.


Predsednik Uprave Rusko-nemačke spoljnotrgovinske komore Matijas Šep upozorio je da bi sledeće sedmice Vašington mogao da usvoji nove sankcije protiv Rusije koje bi mogle da nanesu ozbiljnu štetu i nemačkim kompanijama.


Razgovor Putina i Merkelove biće održan u svetlu sve većeg sankcionog pritiska SAD na Rusiju. Kongresu SAD podnet je na razmatranje nacrt zakona s antiruskim merama, uključujući sankcije protiv novog državnog duga Ruske Federacije i ruskih državnih banaka.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Moskva,   Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.