Rezultati jasni, komplikovano do dogovora

Izvor: B92, 13.Dec.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rezultati jasni, komplikovano do dogovora"

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da su mnogi evropski lideri zadovoljni zato što su rezultati izbora u Britaniji jasni.

Merkelova je primetila da bi to u suprotnom bio još jedan nestabilan parlament u kojem nije moglo da se kreće ni napred ni nazad.

Ona je, međutim, upozorila da će postizanje dogovora o budućem odnosu Britanije sa Evropskom unijom biti "veoma komplikovano", preneo je AP.

Nemačka kancelarka je dodala da saveznici Britanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz EU žale zbog njenog odlaska, ali da odlazak bez dogovora više nije realnost i da je to veliko postignuće ako se setimo situacije od pre tri meseca.

Ocenila je da je dobro imati premijera koji ima jak mandat.

Nemačka kancelarka je napomenula da će kada Britanija napusti EU u narednim sedmicama ostati malo vremena za pregovore o širokom spektru pitanja.

Kako Britanija ne želi da produži prelazni period posle kraja sledeće godine, ona je poručila da je najvažnije da se radi veoma brzo i precizno.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.