Raste pritisak na Angelu Merkel da pooštri izbegličku politiku

Izvor: RTS, 14.Jun.2018, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste pritisak na Angelu Merkel da pooštri izbegličku politiku

Na nemačku kancelarku Angelu Merkel raste pritisak desnog krila njenog konzervativnog bloka da pooštri izbegličku politiku Nemačke i dozvoli da se pojedini migranti vrate sa granice.
U međuvremenu, poslanici iz njene konzervativne Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i njihovi bavarski saveznici održali su danas veoma neuobičajne odvojene sastanke kako bi razgovarali o podelama oko migracione politike, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javlja Rojters pozivajući se na izvore iz partije.

Portparol CDU rekao je da rukovodstvo te partije podržava predlog Merkelove da se tražioci azila koje je Nemačka već odbila vrate na granicu.
AP navodi da nemačka kancelarka insistira na evropskom rešenju pitanja migracija, umesto rešenja koje odgovara samo jednoj zemlji.
Ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer, inače lider Hiršćansko-socijalne unije Bavarske (CSU), sestrinske partije Angele Merkel, želi da izbeglice koje su već registrovane u drugim evropskim zemljama budu vraćene, prenosi AP.
Merkelove se sinoć sastala sa Zehoferom kako bi se dogovorili oko izbegličke politike.
Zehofer se zalaže za to da se određenim izbeglicama uopšte ne dozvoli ulazak u Nemačku, dok nemačka kancelarka nije za to rešenje, nego za "otvoreniju granicu" i "evropsko rešenje", objašnjava Dojče vele.
Bild je danas javio da se tročasovni krizni sastanak završio malo pre ponoći bez rešenja, a da je Zehofer insistirao da će, ukoliko Angela Merkel prihvati njegovo rešenje za Nemačku, to ojačati njenu poziciju u pregovaranju na evropskom nivou.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Merkel i dalje za evropsko rješenje za izbjeglice

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jun.2018, 12:31

BERLIN - Njemački kancelar Angela Merkel i dalje je uvjerena da je potrebno pronaći evropsko rješenje za pitanje izbjeglica, rekao je danas portparol Vlade.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.