Prvi susret Merkelove i Trampa 14. marta

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi susret Merkelove i Trampa 14. marta

Nemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsednik Donald Tramp sastaće se 14. marta u Vašingtonu, prenose mediji u Nemačkoj.
To će biti njihov prvi susret, a kontaktirali su kada je Merkelova telefonom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čestitala pobedu Trampu.

Tada je američkoj administraciji ponudila blisko partnerstvo rečima: "Ni sa jednom zemljom van Evropske unije nemamo bliži odnos nego sa SAD."
Blumberg prenosi da je sastanak potvrdila portparolka Bele kuće Sara Sanders.
Dva člana nemačke vlade, ministar spoljnih poslova Zigmar Gabriel i ministarka odbrane Ursula von der Lej, već su posetili Vašington kako bi se sastali s Trampovim timom.
Politiko podseća na dve izjave Trampa –da je rekao da je Merkelova napravila katastrofalnu grešku zato što je otvorila nemačke granice imigrantima, a jednom prilikom je nemačku kancelarku nazvao velikim međunarodnim liderom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.