Nova liderka CDU našla poziciju poraženom rivalu

Izvor: Beta, 10.Jan.2019, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova liderka CDU našla poziciju poraženom rivalu

Nova liderka nemačke vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Anegret Kramp-Karenbauer postavila je svog partijskog rivala na savetodavnu funkciju.CDU želi da iza sebe ostavi unutrašnje podele i spreči buduće sukobe nakon što je Kramp-Karenbauer, saveznica kancelarke Angele Merkel, pobedila Fridriha Merca na partijskim izborima.Merc, nekada Merkelin protivnik, odbio je da se kandiduje za više položaje u partiji, ali su njegove pristalice tražile da on bude uključen u rad stranke.Kramp-Karenbauer je danas na Tviteru objavila da će Merc partiji ponuditi svoje "iskustvo i stručnost" u ekonomskoj politici i da će biti "veliko pojačanje" ekspertskoj grupi koja savetuje CDU.List Velt je preneo da će Merc biti savetnik u vezi budućih transatlantskih odnosa i da će biti uključen u pisanje novog programa partije.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Twiter

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova liderka CDU našla poziciju poraženom rivalu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jan.2019

Nova liderka nemačke vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Anegret Kramp-Karenbauer postavila je svog partijskog rivala na savetodavnu funkciju. CDU želi da iza sebe ostavi unutrašnje podele i spreči buduće sukobe nakon što je Kramp-Karenbauer, saveznica kancelarke Angele Merkel, pobedila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.