Ništa sumnjivo u paketu ispred kancelarije Angele Merkel

Izvor: Prva.rs, 06.Jan.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa sumnjivo u paketu ispred kancelarije Angele Merkel

"Eksperti nisu pronašli ništa sumnjivo", rekao je portparol Federalne policije Nemačke, a preneo Rojters.
Policija je jutros zapečatila kancelariju kancelarke Merkel da bi ispitala sumnjivi paket, u trenutku kada su se ministri u istoj zgradi okupili na sastanku kabineta.
"Istražujemo sumnjiv paket", rekao je tada portparol Nemačke federalne policije Rojtersu, dodavši da policija očekuje dolazak specijalista koji će ispitati paket.
Očevidac britanske agencije naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << je da se u zapečaćenoj zoni nalaze četiri žuta poštanska paketa, koja su ostavljena ispred ulaza.
Ministri su nastavili sa redovnim sastankom nakon što je policija kordonom okružila zonu u kojoj se nalazi kancelarija u centru Berlina, dodao je očevidac.
Policija je 2010. godine presrela paket koji je sadržao eksploziv, a koji je bio poslat kancelariji Merkelove iz Grčke.
Evropa je u 2016. godinu ušla u stanju pojačane uznemirenosti, sedam nedelja nakon što su islamistički ekstremisti ubili 130 ljudi u pucnjavi i samoubilačkim eksplozijama širom Pariza.
Današnji incident je usledio nakon što je tokom obeležavanja Nove godine policija dobila dojavu da ekstremisti iz Iraka i Sirije planiraju napade na Minhen, podseća britanska agencija.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.