Nemačka veruje u rešenje sukoba po modelu dve države

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemačka veruje u rešenje sukoba po modelu dve države"

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da Nemačka i dalje veruje da je rešenje sukoba između Izraelaca i Palestinaca po modelu dve države.

To je, kako je rekla, jedini način da oba naroda "žive u miru i bezbednosti".

Ona je naglasila podršku za takvo rešenje uoči sastanka u četvrtak sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom u Berlinu.

"Mi poštujemo napore kancelarke Merkel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se stvori multilateralna saradnja pored unilateralnih rešenja da se kreira stabilnost i mir u svetu", rekao je Abas.

On je naglasio važnost uloge Nemačke na Bliskom istoku i zahvalio toj zemlji na njenoj finansijskoj podršci palestinskim zdravstvenim službama, obrazovanju i jačanju civilnog društva.

Nemačka je jedan od najvećih donatora i dala je Palestincima oko 110 miliona evra 2018. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkel Abasu: Nemačka veruje u rešenje sukoba po modelu dve države

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2019

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da Nemačka i dalje veruje da je rešenje sukoba između Izraelaca i Palestinaca po modelu dve države jedini način da oba naroda "žive u miru i bezbednosti"...Ona je naglasila podršku za takvo rešenje uoči današnjeg sastanka sa palestinskim predsednikom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.