Nemačka: Policija pretresla stan svedoka sajbernapada

Izvor: B92, 07.Jan.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Policija pretresla stan "svedoka" sajbernapada

Berlin -- Nemačka policija pretresla je stan osobe koju je opisala kao "svedoka" sajbernapada koji se dogodio u petak u Nemačkoj.

U tom napadu su objavljeni lični podaci i fotografije više od 1.000 nemačkih političara, istaknutih novinara i drugih ličnosti.

U saopštenju se navodi da je izvršen pretres stana u gradu Hejlbronu na jugozapadu Nemačke, ali policija nije objavila više detalja, prenosi AP.

Nemački političari, uključujući kancelarku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Angelu Merkel, u centru su hakerskog napada i njihovi lični podaci ukradeni su i objavljeni na internetu.

Kontakti, privatni razgovori i finansijski izveštaji objavljeni su na Tviteru i pripadaju političarima svih političkih stranaka osim krajnje desničarskog AFD-a, a procurili su i podaci poznatih novinara.

Još nije jasno ko stoji iza tog napada.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačka, policija pretresla stan "svedoka" sajber napada

Izvor: RTS, 07.Jan.2019

. Policija je u gradu Hejlbronu pretresla stan osobe koju je opisala kao "svedoka" sajber napada koji se dogodio u petak u Nemačkoj i u kome su objavljeni lični podaci i fotografije više od 1.000 nemačkih političara, istaknutih novinara i drugih ličnosti.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.