Naslednica Angele Merkel zvanično kandidat za vođstvo CDU

Izvor: N1 televizija, 07.Nov.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naslednica Angele Merkel zvanično kandidat za vođstvo CDU

Anegret Kramp-Karenbauer, predstavljena kao naslednica kancelarke Angele Merkel, zvanično je podnela kandidaturu za vođstvo Hrišćansko demokratske unije (CDU).

Kandidatkinja u medijima poznata kao AKK, ali i kao "Merkelova broj dva" ili "Merkelova bis", od februara je generalna sekretarka CDU i jedan je od favorita nemačke kancelarke koja je krajem oktobra odustala da vodi stranku.

Anegret Kramp-Karenbauer (56) je odala priznanje kancelarki pirznajući da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se njena era završava.

"Danas je jasno da Angeli Merkel treba da zahvalimo za mnoge stvari", rekla je ona i dodala da će ići njenim koracima.

"Prethodnici su nam uvek tu", dodala je kandidatkinja koju njeni protivnici kritikuju za nedostatak harizme.

Kramp-Karenbauerova je rekla da želi da "otvori novo poglavlje" u kontinuitetu, dok njeni glavni protivnici Fridrih Merc i Jens Span žele jasno da "okrenu drugu stranu" pominjući obnovu i novi početak.

Ona je kao priorite navela bezbednost, ekonomski prosperitet, oživljavanje evropskog projekta kao i pitanja digializacije i integracije u kontekstu potiskivanja rastuće popularnosti ekstremne desnice.

Oko 1.000 delegata stranke će 7. i 8. decembra na kongresu u Hamburgu birati novog lidera CDU.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.