Migranti prezadovoljni pobedom Merkelove, ali ih ipak STRAH ne napušta

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2017, 06:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti prezadovoljni pobedom Merkelove, ali ih ipak STRAH ne napušta

Oni su proslavili pobedu Angele Merkel

Sirijske izbeglice s radošću su primile vest da je nemačka kancelarka Angela Merkel na današnjim izborima osigurala četvrti mandat, ali ističu da su uznemireni zbog jačanja krajnje desničarske Alternative za Nemačku (AfD) i strahuju da bi ona mogla da izvrši pritisak da se pooštre zakonske odredbe koje se odnose na azilante.

- Molili smo se da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Merkel pobedi. Alah je uslišio naše molitve. Za nas, ona predstavlja mudrost i humanost - izjavila je Fatima el Hajdar, majka dvoje dece iz Damaska.

AfD ulazi u nemački parlament prvi put kao treća po jačini stranka, čemu je doprinelo nezadovoljstvo zbog odluke Merkelove da primi više od 1,3 miliona izbeglica, konstatuje Rojters u izveštaju iz Berlina. Suprug 55-godišnje Hajdar, Ajman, ističe da je Merkel rizikovala svoju karijeru da bi im pomogla.

- Želimo da učimo nemački i doprinesemo uspehu ove zemlje radom da bi dokazali da je ona bila u pravu, a njeni protivnici da nisu - rekao je on.

I Nabil Zainaldin (32) iz Alepa veruje da je Angela Merkel manje popularna zbog njih, izbeglica.

- Potpuno razumemo da su Nemci zabrinuti. Ali i mi smo zabrinuti - kakva će biti politika prema azilantima nove vlade? - naveo je Zainaldin.

AfD je na današnjim izborima prvi put ušla u parlament, obećavši da će "promeniti zemlju", a osvojila je između 13 i 13,5 odsto glasova i postala treća politička snaga u Nemačkoj.

Aleksander Gauland, jedan od dva glavna kandidata AfD, najavio je da će prioritet te stranke biti da pokrene parlamentarnu istragu protiv kancelarke Angele Merkel zbog njene odluke 2015. da u zemlju primi milion tražilaca azila.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nemački mediji: Ovo je NOĆNA MORA, Merkel je zaslužila poraz

Izvor: Blic, 25.Sep.2017

Nemački mediji ne štede kancelarku te zemlje, Angelu Merkel, koja je izvojevala pobedu na izborima i osigurala svoj četvrti mandat, nazivajući tu pobedu "noćnom morom", a u "Špiglu" čak pišu da je "zaslužila poraz"...Dan posle šokantnih izbora nemačka štampa piše isključivo o usponu desničara...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.