Merkelova tražila sastanak s Vučićem, fokus na KiM

Izvor: Vesti-online.com, 07.Nov.2018, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova tražila sastanak s Vučićem, fokus na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Helsinkiju da je dobio iz kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel zahtev za bilateralni sastanak u nedelju u Parizu.

- Dobii smo iz Kanceleramta da kancelarka Merkel želi bilateralni sastanak sa mnom u nedelju ujutro. To govori o značaju i mestu Srbije. Treba ljudi da budu ponosni i zadovoljni - poručio je Vučić u izjavi novinarima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Kazao je da uvek želi da vidi Merkel i dodao da smatra da će Evropa mnogo da izgubi kada ona ode.

- Veoma sam uplašen za stabilnost Balkana. Znam šta je sve ona radila - istakao je Vučić.

Podsetio je da nije bilo Merkel, i da nije Elmar Brok došao u Hrvatsku da kaže da je Zagreb kriv imali bismo nove sukobe kada su se pred granicom Hrvatske formirale kolone kamiona od 15 kilometara (2015. godine).

- Milion puta je uradila takve stvari. Ko je taj u budućnosti koji će da okrene neki broj i kaže nešto što svi moraju da poštuju. Plašim se da takvog neće biti u dogledno vreme - rekao je on.

Istakao je da uvek voli da čuje šta Merkel misli i da treba da budemo bliži Nemačkoj, a ne dalji, uprkos onih koji misle da treba da pokazujemo nekome mišiće.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.