Merkelova i Makron objavili: Uvodi se budžet evrozone

Izvor: B92, 14.Dec.2018, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova i Makron objavili: Uvodi se budžet evrozone

Brisel -- Odobrena je reforma evrozone, koja uključuje i uvođenje njenog budžeta, rekli su nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron.

"Treba da postoji budžet evrozone", u okviru reforme zone odobrene danas, rekla je Merkelova na konferenciji za novinare posle samita EU u Briselu.

Makron je na odvojenoj konferenciji za novinare rekao da je na upravo održanom samitu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvaranje budžeta za evrozonu označeno kao jasan cilj, za čije ostvarenje su zaduženi ministri zemalja EU.

"Pre godinu dana mnogi su smatrali da je to nemoguće. Poslednjih nedelja uspeli smo da uverimo naše najneodlučnije partnere", rekao je Makron.

Cilj je da se vođe EU dogovore u junu 2019. o osnovnim karakteristikama budžeta zone evra, koji će biti uključen u budžet EU.

Među drugim tačkama odobrene reforme je jačanje uloge Evropskog stabilizacionog mehanizma (EMS), koji podstiče evrozonu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uvodi se budžet evrozone

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2018

BRISEL - Odobrena je reforma evrozone, koja uključuje i uvođenje njenog budžeta, rekli su nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.