Merkelova i Betel: Moramo učiniti sve za uređen Bregzit

Izvor: B92, 14.Feb.2019, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova i Betel: Moramo učiniti sve za uređen Bregzit

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će učiniti sve što može da postigne uređen Bregzit pre krajnjeg roka 29. marta,.

Ona je dodala da bilo kakav dogovor mora biti fer i da funcioniše u praksi.

"Slažemo se da moramo učiniti sve da bi se postigao uređen Bregzit", rekla je Merkelova novinarima na konferenciji za novinare sa premijerom Luksemburga Ksavijerom Betelom, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Rojters.

Radi se o potrebi za najvećom mogućom bezbednošću i oboje osećamo dužnost da uradimo sve za dogovor, ali to mora biti fer sporazum koji funkcioniše u praksi, navela je nemačka kancelarka.

Betel je odbacio mogućnost ponovnog pregovaranja o sporazumu sa Britanijom.

"Nije moguće pronaći bolje rešenje. Prioritet je poštovati integritet unutrašnjeg tržišta EU i minimalizovati efekte Bregzita na građane", rekao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.