Izvor: Radio 021, 11.Jan.2020, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel zatražila iscrpnu istragu o padu aviona u Iranu

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je saopštenje iranskih vlasti koje su priznale da su greškom oborile ukrajinski avion i pozvala na iscrpnu istragu o toj nesreći.

"Dobro je to što se zna ko je odgovoran i mislim da sve treba da bude urađeno kako bi se na iscrpan način sve rasvetlilo i razgovaralo o posledicama. Danas je učinjen važan korak", rekla je kancelarka u Moskvi gde je razgovarala sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Iranske vlasti su saopštile da je vojska "nenamerno" oborila ukrajinski putnički avion kod Teherana, gde je poginulo 176 ljudi.

Iranski general Amirali Hadžizadeh preuzeo je "punu odgovornost" za obaranje ukrajinskog aviona, objasnivši da je njegov vojnik greškom smatrao da je avion krstareća raketa.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Angela Merkel zatražila iscrpnu istragu o padu aviona u Iranu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jan.2020

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je danas saopštenje iranskih vlasti koje su priznale da su greškom oborile ukrajinski avion i pozvala na iscrpnu istragu o toj nesreći..."Dobro je to što se zna ko je odgovoran i mislim da sve treba da bude urađeno kako bi se na iscrpan način sve rasvetlilo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.