Merkel zahteva više od Grčke i Turske u vezi s migrantima

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Sep.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel zahteva više od Grčke i Turske u vezi s migrantima

Nemačka kancelarka Angela Merkel, čija zemlja doživljava neviđen priliv izbeglica, u subotu je pozvala Grčku da bolje zaštiti spoljne granice Evropske unije, i zatražila dijalog s Turskom kroz koju mnogi migranti dolaze naročito iz Sirije.

"Grčka mora takođe da preuzme svoju odgovornost" za zaštitu spoljnih granica EU koje "sada nisu osigurane", rekla je Merkel tokom kongresa njene >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << konzervativne stranke, Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Berlinu.

Prevladane prilivom izbeglica, grčke vlasti nemaju vremena ni da ih registruju dok hrle ja Srbiji i Mađarskoj, a često krajnje odredište im je Nemačka, konstatuje agencija AFP.

Nemačka, koja očekuje rekordnih 800.000 pridošlica ove godine, takođe želi da pojača "hitan" dijalog s Turskom o zaštiti granice u Evropskoj uniji, rekla je Angela Merkel.

Ona je ukazala da u Nemačkoj mogu ostati samo migranti kojima je potrebna zaštita jer beže od rata ili progona.

"Onaj kome, međutim, ne treba zaštita, onaj ko dolazi samo iz ekonomskih razloga koji su takođe razumljivi, ne može imati izglede da ostane kod nas", rekla je kancelarka aludirajući na mnoge azilante iz balkanskih zemalja.

Oko 40 odsto zahteva za azil podnetih u Nemačkoj od početka ove godine do kraja jula podneli su državljani balkanskih zemalja. Iako su često žrtve diskriminacije u svojim zemljama, njihovi zahtevi će gotovo uvek biti odbijeni, napominje AFP posebno ukazujući na Rome.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Merkel zahteva više od Grčke i Turske

Izvor: Akter, 12.Sep.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel čija zemlja doživljava neviđen priliv izbeglica, u subotu je pozvala Grčku da bolje zaštiti spoljne granice Evropske unije, i zatražila dijalog s Turskom kroz koju mnogi migranti dolaze naročito iz Sirije.."Grčka mora takođe da preuzme svoju odgovornost" za...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.