Merkelova pozvala Tursku da oslobodi sve pritvorene Nemce

Izvor: B92, 29.Avg.2017, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova pozvala Tursku da oslobodi sve pritvorene Nemce

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas Tursku da oslobodi sve nemačke državljane iz pritvora.

Ona je ujedno apelovala na Nemce turskog porekla u Nemačkoj da imaju razumevanja za čvršći stav Berlina prema Ankari. "Veoma bih volela da imamo bolje odnose sa Turskom, ali moramo da uvažimo realnost", rekla je ona na godišnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konferenciji za novinare.

Merkelova je branila novu orijentaciju Berlina u politici prema Turskoj zbog hapšenja desetak nemačkih državljana koja, kako je istakla, "nisu opravdana".

Turskom predsedniku Merkelova je poručila da Nemačka zahteva oslobađanje svojih privedenih državljana, među kojima su novinar Denis Jučel i aktivista Peter Štojdner, prenose nemački mediji.

"Naš zahtev je jasan da (svi nemački državljani) koji su privedeni moraju da budu oslobođeni", rekla je ona.

Merkelova je dodala da su odnosi Nemačke i Turske trenutno ušli u veoma komplikovanu fazu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkel pozvala Tusrku da oslobodi sve pritvorene Nemce

Izvor: OkRadio.rs, 29.Avg.2017

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas Tursku da oslobodi sve nemačke državljane iz pritvora. Ona je ujedno apelovala na Nemce turskog porekla u Nemačkoj da imaju razumevanja za čvršći stav Berlina prema Ankari. "Veoma bih volela da imamo bolje odnose sa Turskoj, ali moramo...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.