Merkel o izbeglicama: Evropa nije uradila svoj domaći

Izvor: B92, 29.Avg.2017, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel o izbeglicama: Evropa nije uradila svoj domaći

Berlin -- Evropa još nije uradila svoj domaći zadatak u rešavanju izbegličke krize, ocenila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel.

Ona je rekla da je bilo važno i ispravno to što je Nemačka prihvatila izbeglice i druge migrante u "jednoj izuzetnoj situaciji" pre dve godine, ali da je takođe važno imati "dugoročno održive strukture".

Dablinski sistem mora da se reformiše, rekla je ona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napominjući da nisu sve zemlje voljne da prihvate ravnopravnu raspodelu izbeglica, prenosi Rojters.

"Evropljani mogu da žive u blagostanju i bezbednosti samo ako gledamo dalje od svog nosa i bavimo se svojim susedstvom i njihovim ekonomskim razvojem", rekla je ona na tradicionalnoj letnjoj konferenciji za novinare koja se održava mesec dana uoči parlamentarnih izbora.

Problemi se, dodala je, ne mogu rešavati izolovano. "Politika prema izbeglicama je globalni izazov. Ne možemo se jednostavno izolovati", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berlin o pretnji vladavini prava u Poljskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2017

Evropska unija i Nemačka kritikovale su danas poljsku vladu zbog pretnji vladavini prava u toj zemlji, a nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da je reč o ozbiljnom problemu i poručila da bi to moglo da podrije saradnju unutar Unije...Merkel je navela da Nemačka "ne može da ćuti" kada su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.