Merkelova do kraja

Izvor: B92, 25.Feb.2020, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Merkelova do kraja"

Rukovodstvo Hrišćansko-demokratske stranke složno je u tome da Angela Merkel treba da ostane na mestu kancelara do jeseni 2021. godine.

To je izjavila aktuelna liderka CDU Anegret Kramp Karenbauer.

AKK je, kako piše Špigl, konstatovala činjenicu da su stranačka stolica i mesto kancelara trenutno u različitim rukama, ali kaže i da u odboru stranke ni u saveznom odboru u ponedeljak nije bilo onih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su to shvatali drugačije, prenosi Rojters.

"Naprotiv, bez izuzetka, bilo je očekivanja da bi trebalo da vladamo u trenutnoj konstelaciji do kraja mandata. Sa Angelom Merkel kao kancelarom", rekla je Kramp Karenbauerova.

Kramp Karenbauerova je nedavno podnela ostavku na mesto lidera CDU, a novi predsednik stranke biraće se 25. aprila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.