Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2018, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Nastaviti potragu za rješenjem ukrajinske krize

BERLIN - Njemačka i Rusija moraju nastaviti da tragaju za rješenjem sukoba u Ukrajini, a sporazumi iz Minska ostaju osnova za rješenje, istakla je danas njemačka kancelarka Angela Merkel.

"Već dugo radimo na tome, a sporazumi iz Minska bili su i ostaju osnova za rješenje sukoba. Iako moram reći da još uvek nema stabilnog prekida vatre", izjavila je Merkel prije početka razgovora sa predsjednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Rusije Vladimirom Putinom, a prenosi ruska agencija Tas s.

"Nadam se da će prije početka školske godine biti napravljen još jedan pokušaj kako bi se ostvario napredak", istakla je Merkel.

"Takođe ćemo razgovarati o mogućnosti pokretanja misije Ujedinjenih nacija koja će doprinijeti pomirenju", izjavila je Merkel, dodajući da je Njemačka spremna da doprinese tim naporima, u okviru "normandijskog formata".

Ranije danas, njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas je rekao da je Berlin spreman da "pruži novu dinamiku mirovnom procesu iz Minska".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vladimir Putin

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.