Francuska i Španija pozdravile nemački koalicioni dogovor

Izvor: Blic, 27.Nov.2013, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska i Španija pozdravile nemački koalicioni dogovor

Lideri Francuske i Španije danas su pozdravili dogovor o formiranju koalicione vlade koji je nemačka kancelarka Angela Merkel postigla sa svojim političkim partnerima. Marijano Rahoj i Fransoa Oland

Francuski predsednik Fransoa Oland koji je u poseti Madridu gde se sastao sa španskim premijerom Marijanom Rahojem kazao je da je nemački sporazum stigao "u pravom trenutku", preneo je AFP.

Sporazum Merkelove sa Socijaldemokratima uključuje uvodjenje minimalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plate u najjačoj evropskoj ekonomiji, kao i povećano finansiranje obrazovanja i infrastrukture.

Oland je posebno pozdravio plan o uvodjenju minimalne zarade u Nemačkoj na zajedničkoj pres konferenciji posle susreta sa Rahojem.

Francuski predsednik je dodao da će sporazum o jačanju investicija u infrastrukturu imati uticaja na poslovne aktivnosti u Nemačkoj kao "i u čitavoj Evropi", navodi AFP.

Španski premijer Rahoj je takođe pozdravio dogovor ističući da on obećava stabilnost u naredne četiri godine.

"To je dobro za Nemačku, ali mislim da je dobro i za Evropu", kazao je Rahoj.

Blok Hrišćansko-demokratske unije i Hrišćansko-socijalne unije (CDU/CSU) posle pet nedelja pregovora usaglasio je rano jutros dogovor o formiranju koalicione vlade sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), javile su agencije.

Agencija Frans pres navodi da su CDU nemačke kancelarke Angele Merkel i njihovi bavarski saveznici iz CSU postigli dogovor sa SPD-om posle maratonskih razgovora koji su trajali 17 sati.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.