Forbs: Brnabićeva na 21. mestu svetske liste političarki

Izvor: B92, 04.Dec.2018, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forbs: Brnabićeva na 21. mestu svetske liste političarki

Njujork -- Na listi 22 najmoćnije žene u politici američkog biznis-magazina "Forbs" na 21. mestu našla se srpska premijerka Ana Brnabić.

Prva tri mesta zauzele su kao i na listi najmoćnijih žena na svetu nemačka kancelarka Angela Merkel, britanska premijerka Tereza Mej i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard.

Na petom mestu se nalazi britanska kraljica Elizabeta II, na šestom savetnica Bele kuće Ivanka Tramp, na 13. mestu se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a na 17. visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

Listu 100 najmoćnijih žena sveta u svim oblastima pored Merkelove koja je izabrana za najmoćni,ju ženu osmu godinu zaredom i našla se na njoj 13. put, čine Tereza Mej kao druga i Kristin Lagard kao treća.

Tu su i izvršne direktorke pojedinih korporacija poput Meri Bare, izvršne direktorke "Dženeral motorsa" na četvrtom mestu, Abigejl Džonson, izvršne direktorke "Fajdeliti investments" na petom mestu, Melinde Gejts, kopredsedavajuće "Fondacije Bil i Melinda Gejts" na šestom mestu, Suzan Vojčicki, izvršne direktorke "Jutjuba" na sedmom mestu, zatim Ane Botin, predsedavajuće "Banko Santander" na osmom mestu, Merilin Hjuson izvršne direktorke "Lokid Martina" na devetom mestu i Đine Romiti, izvršne direktorke IBM na 10. poziciji.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana Brnabić 21. na listi najmoćnijih političarki sveta

Izvor: Radio 021, 04.Dec.2018

Na listi američkog bizins magazina "Forbs" 22 najmoćnije žene u politici na 21. mestu našla se premijerka Srbije Ana Brnabić...Prva tri mesta ove liste zauzele su, kao i na listi 100 najmoćnijih žena na svetu, nemačka kancelarka Angela Merkel, britanska premijerka Tereza Mej i direktorka Međunarodnog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.