Direktor bezbednosti se mešao u politiku,Angela ga smenila

Izvor: B92, 17.Sep.2018, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor bezbednosti se mešao u politiku,Angela ga smenila

Nemačka kancelarka Angela Merkel donela je odluku da smeni direktora unutrašnje službe bezbednosti Hansa Georga Masena.

Merkelova ga je smenila jer smatra da se on mešao u svakodnevnu politiku, javlja dnevnik "Velt".

Stranke okupljene oko Hrišćansko-demokratske unije Angele Merkel raspravljaće u utorak o Masenovoj budućnosti, prenosi Rojters.

Masen se bio izložen kritikama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je izneo sumnje u autentičnost video-snimka u kojem se vide demonstranti krajnji desničari kako jure migrante, nakon ubistva jednog Nemca.

Socijaldemokrate su tražile da Masenu "vide leđja", ali njega je podržavao ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer.

"Horst Zehofer mi je rekao da, ako ja padnem, onda će i on pasti", rekao je Masen, a "Velt" navodi da je on to izjavio u četvrtak grupi konzervativnih političara. Portparol vlade odbio je da komentariše navode "Velta".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.