Izvor: Nezavisne Novine, 23.Feb.2018, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DW: Nijemci u jednoj osobi vide dvije Angele Merkel

BERLIN - Više od dvije trećine Nijemaca smatra da je vrijeme kancelarke Angele Merkel prošlo, ali istovremeno je skoro isti broj ljudi mišljenja da je ona dobra kancelarka.

Merkelova i dalje uživa veliku podršku građana, mada ih sve više i zbunjuje pogotovo, kada se radi o njenoj izbjegličkoj politici i načinu vođenja zemlje, prenosi Dojče vele.

Svaki peti Nijemac kaže da su mirnoća i opuštenost kancelarkine jača strana, istovremeno isto toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Nijemaca kao najveći nedostatak ističu njenu neodlučnost.

Svaki 10. Nijemac cijeni njen ugled u svijetu, dok 23 odsto građana kritikuje njenu sklonost da čeka da se problemi riješe sami od sebe.

Nhemci zapravo u jednoj osobi vide dvuhe kancelarke, navodi se u prilogu DW.

Nešto više od polovine ispitanika očekuje da će se aktuelna šefica vlade s tog položaja povući prije kraja mandata 2021, ali pitanje je šta je njen plan i da li čeka pravi trenutak za povlačenje.

Ako ipak ostane do kraja mandata, po broju godina na vlasti dostići će dosadašnjeg rekordera Helmuta Kola, kancelara i njenog političkog mentora.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dojče vele: Nemci u jednoj osobi vide dve Angele Merkel

Izvor: Večernje novosti, 24.Feb.2018, 00:47

Nemački list piše da nemačka kancelarka i dalje uživa veliku podršku građana, mada ih sve više i zbunjuje pogotovo, kada se radi o njenoj izbegličkoj politici i načinu vođenja zemlje Više od dve trećine Nemaca smatra da je vreme kancelarke Angele Merkel prošlo, ali istovremeno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.