Brnabićeva sa Merkelovom, za istim stolom i Kolinda FOTO

Izvor: B92, 13.Nov.2018, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva sa Merkelovom, za istim stolom i Kolinda FOTO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvuje svečanoj večeri koju organizuje "Zidojče Cajtung" u Berlinu. Na večeri je i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Merkel i Brnabić sede za istim stolom, broj 1, u svečanoj sali Nemačkog istorijskog muzeja.

Za tim stolom sedi i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Srpska premijerka, koja boravi u poseti Nemačkoj, danas je učestvovala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na privrednom forumu u organizaciji "Zidojče cajtunga", a govorila je na panelu o digitalizaciji, zajedno sa premijerima Estonije i Islanda.

Brnabić je ranije rekla da je večera prilika da razgovara sa nemačkom kancelarkom o različitim pitanjima, da će se Merkelovoj zahvaliti za svu podršku koju Nemačka pruža Srbiji, ali razgovarati sa njom i o pitanju Kosova i Metohije.

Brnabić je posetu Nemačkoj započela u ponedeljak, učešćem na forumu "Srbija u EU" Fondacije Konrad Adenauer, a završava je u sredu posetom trening centru "Simensa".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.