Policija uhapsila vozača koji se zaleteo u kapiju nemačke kancelarke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2020, 12:13

Policija uhapsila vozača koji se zaleteo u kapiju nemačke kancelarke

Berlinska policija uhapsila je vozača automobila koji se jutros zaleteo u kapiju sedišta nemačke kancelarka Angele Merkel.

"Ispitujemo da li je vozač namerno udario u ogradu. On je uhapšen", napisala je policija na Tviteru.

"Bild" prenosi da je moguće da se radi o politički motivisanom napadu, te navode da je isti ovaj vozač već udario u istu ogradu pre šest godina.

Vest o incidentu prvi je preneo Rojters pozivajući se na izjave očevica. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Na fotografijama britanske agencije sa lica mesta vidi se kako policija proverava automobil na kapiji.

Na desnoj zadnjoj strani vozila je belim slovima ispisano "Stop politici globalizacije", a na levoj strani piše: "Vi, proklete ubice dece i starih ljudi".

Ni ograda ni automobil nisu mnogo oštećeni.

Nije poznato da li ima povređenih, kao ni da li je kancelarka Merkel u trenutku incidenta bila u zgradi. Na licu mesta su desetine policajaca i vatrogasno vozilo. Vozač koji je u kasnim srednjim godinama odveden je u kolicima.

Merkel bi danas trebalo da održi video-konferenciju sa saveznim premijerima o produžetku restriktivnih mera i novim koracima za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.