Angela Merkel nagovestila promenu karijere: Mogu da očekuju poziv od mene

Izvor: B92, 31.Avg.2019, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angela Merkel nagovestila promenu karijere: Mogu da očekuju poziv od mene

Nemačka kancelarka Angela Merkel nagovestila je da bi mogla da se vrati u akademsku karijeru po isteku trenutnog mandata 2021. godine.

"Svi fakulteti koji su mi dodelili počasne doktorate mogu da očekuju poziv od mene kada više ne budem kancelarka", izjavila je Merkel u HHL školi za menadžment u Lajpcigu, prenosi Rojters.

Tamošnjim studentima poručila je da će sledeći put kada đje u obrazovnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ustanovu ostati duže, nasuprot današnjem kratkom govoru.

Rojters navodi da se već dovodi u pitanje da li će Merkelova u celini istrajati u svom mandatu.

Koalicionim partnerima i njenoj stranki preti gubitak podrške zbog rasta popularnosti ultradesničara, što će dovesti do još većih tenzija, navodi agencija.

Merkelova je već prošle godine odstupila sa liderske pozicije u svojoj Hrišćansko-demokratskoj uniji posle loših rezultata na parlamentarnim izborima i već tada najavila da će joj ovo biti poslednji mandat.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkel otkrila šta bi mogla da RADI kada SIĐE SA ČELA NEMAČKE

Izvor: Blic, 31.Avg.2019

Nemačka kancelarka Angela Merkel nagovestila je danas da bi mogla da se vrati u akademsku karijeru po isteku trenutnog mandata 2021. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.