UNAPREĐEN ANDROID AUTO! Ekran je sada veći, a pogledajte koje funkcije je još dobio...

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2022, 15:10

UNAPREĐEN ANDROID AUTO! Ekran je sada veći, a pogledajte koje funkcije je još dobio...

Novi redizajn čini Android Auto "pametnijim" i korisnijim. Dinamički izgled automatski će se prilagoditi kako bi pružio najbolje iskustvo na osnovu veličine ekrana multimedijalnog sistema vozila, koji su iz godine u godinu sve veći.

Multimedija i njena mogućnost povezivanja sa pametnim telefonima su već neko vreme neizostavni deo opreme automobila. Pored Mirror Screena, opcije kopiranja ekrana smartfona su ponudili Apple sa svojim sistemom CarPlay i Google sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Android Autom. Ovaj drugi je prešao dug put od kada je prvi put uveden 2014. godine; kroz višestruke iteracije dizajna i sada se širom sveta nalazi u više od 150 miliona automobila.

Da bi išli u korak sa vremenom, informaciono-zabavni sistemi modernih vozila su porasli u veličini, pri čemu neki imaju ultra-široki ekran, dok drugi imaju ekran u orijentisan u stilu portreta ili čak ekrane širine čitave komandne table, kao što je Mercedes EQS. Međutim, trenutni Android Auto korisnički interfejs nije u potpunosti iskoristio ove različite veličine jer nikada nije bio ni dizajniran za tako različite oblike i veličine ekrana.

Da bi ovo popravio, Google je redizajnirao Android Auto sa novim skalabilnim rasporedom podeljenog ekrana za automobile novije generacije, kako bi bolje odgovarao ekranima različitih veličina i razmera.

Evo šta možete očekivati; Pre svega, u zavisnosti od veličine i oblika informativno-zabavnog ekrana u vašem automobilu, Android Auto će automatski prilagoditi proporcije kako bi prikazao interfejs pune veličine za pokretanje aplikacija, obaveštenja i Google asistenta.

Ako vaše vozilo ima ultra-široki ekran, ove opcije će se pojaviti na levoj strani. A ako multimedijalni sistem koristi vertikalno orijentisan ekran, prikaz će biti na dnu. Pored toga, novi dizajn će omogućiti da ne morate da se vraćate na početni ekran Android Auto svaki put kada treba da pristupite pokretaču aplikacija.

Glavni korisnički interfejs se sastoji od tri dela. Prva dva su kontrole za navigaciju i medije, a poslednja se dinamički menja da bi prikazala kontekstualno relevantne informacije kao što su nove dolazne poruke, sat i još mnogo toga.

Čak postaje "pametniji" i dobija dublju integraciju Google asistenta. Kada započnete putovanje, možete lako da podelite vreme dolaska sa prijateljima, možete da koristite brze odgovore na poruke samo jednim dodirom...

Osim toga, moći ćete da pozivate svoje omiljene kontakte samo jednim dodirom, i to bez upotrebe glasa. Na kontrolnoj traci nalazi se novo dugme (muzička nota) koje otvara mali prozor. Prikazuje odabrane medije koji bi vas mogli zanimati, pružajući brži pristup muzici ili podcastovima.

Sve ove novine će stići tokom leta i biće dostupne na svim novim i starim vozilima, sve dok podržavaju Android Auto. Sada je na redu Apple…

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.