Huavei može i bez Amerike: Povećali prodaju pametnih telefona za 24,4 odsto

Izvor: B92, 22.Okt.2019, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huavei može i bez Amerike: Povećali prodaju pametnih telefona za 24,4 odsto

Šenžen -- Pre nekoliko meseci činilo se da bi Huavei mogao biti u problemima jer je Google najavio uklanjanje Android mobilnog operativnog sistema s njihovih uređaja.

Huavei se sredinom godine našao u problemima zbog sankcija nametnutih od strane Sjedinjenih Američkih Država, no to nije uticalo na poslovanje kineskog giganta, što potvrđuju njegovi poslovni rezultati.

Naime, iako u SAD više ne sme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da isporučuje pametne telefone i tablete, niti da posluje, Huavei svejedno na globalnom niovu beleži rast prodaje svojih uređaja.

Reč je o čak 26 odsto više isporuka nego pre godinu dana u isto vreme, što znači da u Huaveiju mogu biti više nego zadovoljni.

Konkretnije, radi se o 185 miliona isporučenih pametnih telefona.

Takođe, na niovu cele kompanije, tokom prvih devet meseci, ostvareni su prihodi od 86,01 milijardi američkih dolara. To je rast od 24,4 odsto u odnosu na 2018.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HUAVEJ PROCVETAO POSLE AMERIČKIH SANKCIJA! Povećali prodaju pametnih telefona za 24,4 odsto!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019

Pre nekoliko meseci činilo se da bi Huavei mogao biti u problemima jer je Google najavio uklanjanje Android mobilnog operativnog sistema s njihovih uređaja...Huavej se sredinom godine našao u problemima zbog sankcija nametnutih od strane Sjedinjenih Američkih Država, no to nije uticalo na poslovanje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.