Ana Nikolić
Ana Nikolić

Ana Nikolić je srpska pop dens pevačica rođena u Jagodini 27. septembra 1978. godine, ali je detinjstvo provela u Paraćinu, završila je jezičku gimnaziju, a zatim je upisala višu politehničku u Beogradu, odsek dizajn.
Svoju karijeru je započela pevajući po beogradskim splavovima sa 22. godine. Više od četiri godine je pevala po splavovima dok nije konačno svoj debi album pod imenom Januar izdala 2003. godine u saradnji sa muzičkom kućom siti rekords.

Istoimena pesma se odmah izdvojila i postala mega hit, na prvom albumu je sarađivala sa najpoznatijim ljudima iz sveta muzike, tekstove je napisala Marina Tucaković, kompozitor je bio Aleksandar Milić Mili, prateće vokale je otpevala Leontina, dok se u jednoj specijalnoj pesmi kao gost pojavljuje Haris Džinović. Njeni prvi hitovi su: Hoću da te gledam, Ptica skitnica, Atina, Vatra, Sreća mi ne dolazi, Moj klub, i dva visokobudžetna spota za pesme Hoću da te gledam i Vatra, koji su joj dodatno pomogli da unapredi karijeru i svoje mesto učvrsti među top liste zabavne muzike.

Ana Nikolić 2003. godine je osvojila oskar za pop pevačicu godine, za hit i album godine. Tako je do tada jedna nepoznata pevačica iz malog mesta uspela da posebnim stilom postane jedna od najpopularnijih pevačica na estradnom nebu. Njena karijera je krenula uzlaznom putanjom, uspevala je da svakom novom pesmom i spotom skrene pažnju na sebe. Ana ima poseban dar za ples i igru, što doprinosi još većoj njenoj popularnosti, graciozna i harizmatična, nastavlja da pleni i osvaja publiku širom Balkana.

Na Beoviziji 2004. godine osvojila je oskar za otkriće godine. Posle albuma Januar usledila je pauza od tri godine. Na muzičku scenu se vratila 2006. godine na Beoviziji sa pesmom Romale Romali, zauzevši drugo mesto na festivalu, pesma je postala hit. 2007. godine Ana izdaje novi album Devojka od čokolade koje su potpisale dve kuće siti rekords i miligram mjuzik. Album je nadmašio prethodne i odneo pobedu po pitanju prodaje i hitova. Hitovi: Devojka od čokolade, Dum jedan konjak, Plakaćete za mnom oboje, Klovn, i najlepša Anina balada Ipak se okreće. Ana je 2007. godine imala uspešnu turneju i koncerte pod nazivom Čokolada. U decembru 2008. godine izlazi Cd album platinum sa hitovima i dve nove numere Šizofrenija i Ekstaza.

Na Beoviziji 2009. godine Ana je otpevala pesmu Bili smo najlepši, gde su nastali problemi sa prebrojavanjem glasova, u prvom krugu nije prošla, a zatim ponovnim glasanjem ispostavilo se da je prošla u finale, Ana je odbila dalje takmičenje. Album Mafia Kafe (Mafia Caffee) izašao je u januaru 2010. godine. Na albumu se izdvojilo više hitova Džukelo, Mišo moj, Zla barbika, album je doživeo veliki uspeh. Prvi singl posle albuma Mafia Kafe jeste pesma Baksuze koja je snimljena sa mnogim igrama tačke i postala veliki hit.

Dugoočekivani album Milion dolara je objavljen 19. jula 2013. godine uz magazin Stori. Ana je snimila duet pesmu sa Nikolijom Jovanović za Milion dolara, pesma je za jedan dan imala preko 100 hiljada poseta na internet kanalu, novi hit je nastao. Posle dve godine pauze Ana je izdala pesmu Voli me Voli me, dok je i radila na pomenutom albumu pod istim naslovom, pesma je doživela izraziti uspeh kao i spot. Anin novi album Labilna je u pripremi, na albumu su se našle autobiografske pesme a pesmu Da te vratim je posvetila preminulom ocu.
Za sebe kaže da sve sama radi, kreira odevne kombinacije, bavi se dizajnom i izradom tašnica, veruje u svoje snove, uvek prijatna i nasmejana, voli da izgleda provokativno ali nikako prosto ni vulgarno, kao dostojanstvena pevačica uvek se drži granica.

Albumi:
Januar 2003, 2006 Devojka od čokolade, 2008 Platinum kolekcija, 2010 Mafia Kafe, 2013 Milion dolara, 2016 Labilna.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Ana Nikolić napala muškarca, udarala ga tašnom

Pjevačica Ana Nikolić izvala je navodno skandal u jednom gradskom lokalu, kada je navodno udarila tašnom muškarca s kojim je do tada mirno razgovarala.

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Apr.2024, 15:30

Detaljnije >>

Udarala ga je tašnom u restoranu i psovala ga Ana Nikolić NAPALA muškarca usred tržnog centra, pa pobegla?

"Udarala ga je tašnom u restoranu i psovala ga" Ana Nikolić NAPALA muškarca usred tržnog centra, pa pobegla?

Pevačica se još uvek nije oglasila povodom ove teme. Izvor navodi da se sve dogodilo u tržnom centru u Beogradu i da su mnogi kamerom zabeležili incident.

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2024

Detaljnije >>

ANA NIKOLIĆ DOŽIVELA NEZGODU Pokazala jezive povrede na licu: "Ovo je horor film"

Pevačica Ana Nikolić doživela je nezgodu, a sada su se na društvenim mrežama pojavili video snimci sa povredama.

Izvor: Blic, 16.Apr.2024

Detaljnije >>

(FOTO) "MNOGO ASPIDA SE SKUPILO OKO MENE" Šok objava Ane Nikolić, pevačica otkrila da joj RADE IZA LEĐA: "Rešila sam se šljama"

Pevačica Ana Nikolić šokirala je svoje pratioce kada je odlučila da se javno obrati ljudima koji su je izdali.

Izvor: Blic, 14.Apr.2024, 11:00

Detaljnije >>

(VIDEO PAPARACO) Ana Nikolić U POLA NOĆI sama u automobilu: Razvlači čarape, obuva se, izuva, obuva, izuva...

Pevačica Ana Nikolić u poslednjem periodu retko se pojavljuje u javnosti, a "Blic" ekipa uhvatila ju je u centru grada.

Izvor: Blic, 11.Apr.2024, 14:32

Detaljnije >>

ANA NIKOLIĆ PROZVALA BIVŠEG MUŽA Rasta tvrdi da je oštećen za 420.000 evra, a ona poručuje: "A GDE JE MOJIH 250.000?"

Pevač Stefan Đurić Rasta otkrio je da ga je prijatelj oštetio za ogromnu sumu novca, a malo potom usledila je i reakcija njegove bivše supruge i koleginice Ane Nikolić.

Izvor: Blic, 09.Apr.2024, 21:36

Detaljnije >>

Saša Popović izbacio Anu Nikolić iz Granda?

Saša Popović izbacio Anu Nikolić iz Granda?

Tokom 2000-ih godina, pevačica Ana Nikolić stekla je veliku popularnost na domaćoj estradnoj sceni, ali na samom početku svoje karijere imala je manji sukob sa Sašom Popovićem, čelnikom Grand produkcije.. Popović se u jednoj emisiji prisetio kako je upoznao Anu Nikolić, dok je pričao o svojim brojnim saradnicima. " Ispričaću vam jednu anegdotu. Bila je 2000. godina ili 2001. godina, ne znam tačno kada smo otvorili Grand i radili smo deset albuma odjednom....

Izvor: Svet plus, 08.Apr.2024, 09:34

Detaljnije >>