Anu boli poraz, ali veruje u bolje dane

Izvor: RTS, 02.Sep.2009, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anu boli poraz, ali veruje u bolje dane

Srpska teniserka Ana Ivanović istakla je da je frustrirana zbog eliminacije u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD, posebno zato što je uspela da, i pored slabije partije, stigne do šanse za pobedu.

"Najviše sam razočarana upravo zato što sam greške pravila u najvažnijim trenucima. I forhend me je izneverio. Boli ovaj poraz...

Sigurno noćima neću spavati", kazala je Ivanovićeva na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << konferenciji za novinare posle poraza od 52. teniserke sveta Katerine Bondarenko od 1:2 (6:2, 3:6, 6:7).

"Još mi kroz glavu prolaze pojedini udarci, onaj kod meč lopte recimo. Dobro sam igrala, stvarala šanse i onda pravila greške, pogađala mrežu, svaki put. Zaista frustrijajuće. Loše sam birala udarce, a možda sve to ima veze i sa samopouzdanjem", dodala je.

Ivanovićeva je, ipak, uprkos neočekivanom porazu od Ukrajinke zadržala optimizam, iako ove sezone ne igra na prošlogodišnjem nivou. Plasman u četvrtfinale nekog turnira 21-godišnja Beograđanka nije izborila od marta ove godine.

"Koliko god da boli i koliko god da je sve to razočaravajuće, ja zaista osećam da sam mnogo naučila iz svega toga. I o sebi i o ljudima oko mene i o onome šta treba da radim da bih bila bolja", navela je 11. teniserka sveta. "Mnogo puta nisam znala zašto radim neke stvari... Sada zaista znam šta mi treba, šta će mi pomoći, ne moram sasvim da zavisim od  trenera... A oni često ne mogu da osete ono šta ja osećam", istakla je Ivanovićeva.

"Sada osećam da imam plan, da znam šta moram da uradim u svakom segmentu svoje igre. Ali... mnogo toga mora da se poklopi da bi se išlo napred, a moja glava i moje telo trenutno nisu na istom nivou", ocenila je srpska teniserka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.